Disclaimer

Omgekeerde Osmose

Een bewezen concept!

Het systeem van omgekeerde osmose is ontleend aan de natuur. Het is namelijk de manier waarop de plantenwortels voeding opnemen uit de grond en de nieren ons bloed zuiveren van afvalstoffen. Zo worden op dezelfde wijze door de cellen bouwstoffen uit het bloed gehaald.

Hoewel al in de negentiende eeuw ontdekt, duurde het tot in de twintigste eeuw voordat omkeerde osmose technisch betrouwbaar kon worden toegepast. In eerste instantie werd dit principe ontwikkeld voor industriŽle doeleinden om bijvoorbeeld van zout water, zoet drinkwater te maken.
De techniek is in de loop der tijd verfijnd tot apparatuur voor huishoudelijk gebruik. Het principe van omgekeerde osmose is daarbij hetzelfde gebleven.

Het apparaat bevat een membraan dat te vergelijken is met een celwand. Het laat water door, maar houdt de schadelijke stoffen tegen. De poriŽn van het membraan zijn slechts 1/10.000ste micron groot en daar gaat alleen ultrazuiver water doorheen. Ultrazuiver water dat ontdaan is van zware metalen (lood, cadmium, kwik, chroom, bromide), chemische/synthetische onzuiverheden als nitraat, nitriet, sporenelementen (radium, magnesium, restanten van medicijnen) en verder kalk, natrium en cyaan. Het belangrijkste is wellicht dat ook bacteriŽn en virussen geen kans maken!

De techniek van omgekeerde osmose zuivert uw water zonder gebruik te maken van stroom of chemicaliŽn.

Terug