Yin en Yang

Elkaar Aanvullende Eigenschappen


In de Nederlandse cultuur zijn wij opgegroeid met het kiezen tussen twee of drie mogelijkheden. In de aloude Aziatische cultuur worden de yin- en yang-invloeden beschouwd als aanvullingen van elkaar. Ze bepalen de kwaliteit van uw ervaringen en symptomen, en ze maken in o.a. China zelfs deel uit van de reguliere geneeskunde.
Binnen het spectrum van De Vijf Elementen spelen Yin en Yang een belangrijke rol in elk basiselement (Vuur, Aarde, Metaal - ook wel aangeduid met Lucht -, Water en Hout) en bij de interactie op elkaar.
Yin wordt beschouwd als de energie die invloed uitoefent via de pentagram (de binnenste lijn) met o.a. de volgende trefwoorden: vrouwelijk, maan, donker, zwart, onder, koud, water, passief, negatief, zwak, aarde.
Yang wordt geassocieerd met de energie die werkt via de pentagonaal (omtreklijn), met o.a. de volgende kenmerken: mannelijk, zon, wit, licht, boven, warm, vuur, actie/beweging, positief, sterk, hemel.

Yin- en yangenergie komen in iedere persoon voor en staan dus niet per definitie voor de vrouw of de man. Afhankelijk van welke energie overheerst, zal een persoon wel meer of minder vrouwelijk of mannelijk gedrag vertonen.
Het Beste Leven™ is mede gebaseerd op een optimale balans tussen Yin en Yang en hun invloeden op De Vijf Elementen en uw dagelijkse belevingen.

Voor het verbeteren van de balans tussen Yin en Yang en begeleiding daarbij kunt u desgewenst rechtstreeks contact opnemen.

Het Beste Leven™